Voordelen

Na 2020 maakt het vertrouwde inschrijvingsformulier definitief plaats voor deze onlinemodule. Niet alleen lopen aanvragen zo makkelijker en sneller, bovendien kan je je aanvraaghistoriek steeds zelf raadplegen. Hoe een aanvraag precies in z’n werk gaat, lees je in de handleiding. Of volg de instructievideo die je het hele proces stap voor stap uitlegt.

Voordelen

Eenvoudig te gebruiken

Het gebruik van belgianIDpro maakt het nog eenvoudiger om een INSZ-nummer aan te vragen voor een buitenlandse werknemer.
De module is opgevat als een stap-voor-stap-proces dat je makkelijk doorheen elke fase gidst.
De in te voeren identiteitsdocumenten kunnen uit meerdere pagina’s bestaan en dubbelzijdig worden gescand.

Snel en transparant

Met belgianIDpro weet je op elk moment tijdens het proces waar je aan toe bent. Feedback is snel terug te vinden via de aanvraaghistoriek. Mocht er toch bijkomende informatie nodig zijn om je aanvraag af te ronden, word je daarover via e-mail op de hoogte gebracht.

Gecentraliseerd

De info over je aanvraag wordt gecentraliseerd in één systeem. Ontbrekende info over een buitenlandse werknemer die reeds bekend is bij de Kruispuntbank, wordt automatisch in belgianIDpro aangevuld.

Overzichtelijk

Alle aanvragen vanuit je onderneming worden gebundeld in één aanvraaghistoriek. Op die manier heb je steeds een duidelijk overzicht van voorbije aanvragen en actuele aanvragen. Bovendien kan je deze aanvragen sorteren per aanvrager. Dat zorgt voor extra structuur in grote ondernemingen.

Wat anderen zeggen

Download de handleiding

Hoe vraag je een INSZ‑nummer aan? Een handig overzicht zet alle stappen voor je op een rij.

Download.pdf

Procedure voor gemeenten

Registreert u buitenlandse werknemers voor uw gemeente? De beknopte gebruikershand- leiding toont hoe u te werk gaat.

Download.pdf